Blog

Povratak na blog
Large 9271609a 6dfd 419a a31e e3c6943aae02
Bliži nam se blagdan u kojem slavimo LJUBAV. Uskoro će srca biti na svim stranama, u izlozima, na vratima i TV ekranima. Nemoguće je ne upitati se – Što je to ljubav? 
U našem društvu pri spomenu ljubavi, odmah se pomisli na romantičnu ljubav između dvije osobe, što sigurno i je jedan vid ljubavi.
 
Danas ću vam približiti ljubav koju nosimo u svojoj biti, i koja je uvijek tu za nas, čeka da ju otključamo i počnemo živjeti.  
 
Na svom putovanju otkrića ljubavi prvo sam se pitala volim li sebe dovoljno i kako povećati ljubav koju osjećam prema sebi? Tu su se stvari počele polako odmotavati. Jer kada inače postavite univerzumu pitanje, onda će vam on na to pitanje odgovoriti kroz svakodnevne događaje, ljude, loše odnose, kao i one dobre; loše poslove kao i one bolje; loš osjećaj unutar sebe i onaj dobar osjećaj u svojoj koži. Ukratko naš život i to platno po kojem crtamo je odgovor na sva naša pitanja i molbe. 
 
Ljubav je osjećaj, a istovremeno i mjesto unutar sebe, koji stvaramo, razvijamo i širimo. U početku kada pokušavamo razviti taj osjećaj, ako se osjećamo jako odvojeni, u strahu ili brizi čak i dok čitate ovo može vam se činiti nemoguće dotaknuti to stanje, no kako kažu vježba čini majstora. Krenula sam sa stanjem ljubavi unutar sebe jer koliko smo sposobni osjećati ljubav u sebi i za sebe toliko će nam se to pokazati u životu kroz našeg partnera, suradnike, djecu itd. Ljubav je tu da bi rasla i da bi nam pokazala svoju neograničavajuću veličinu i moć koju posjeduje i koje smo svi dio. Kada je počnemo osvješćivati u svom duhu i dozvolimo joj da se širi i uđe u svaku našu skrivenu i neskrivenu traumu, bol, povredu, strah i brigu tada svojom svjetlošću obasjava i najveće tame. Imati ljubav i osjećati ljubav u svom životu nije uvijek istovjetna našem poimanjem ljubavi, kada sve teče savršeno u braku, kada su djeca dobra, poslušna i imaju dobre ocjene, a posao dobro funkcionira. Ljubav se pokazuje i dokazuje, širi i raste, uči i obavija naš duh kada unatoč lošoj komunikaciji, malo vremena provedenog skupa i nakupljenim problemima sa svojim partnerom, u sebi pronađemo tu iskru ljubavi, suosjećanja i razumijevanja prema sebi i partneru. Kada u žaru ljutnje i borbe spustimo svoj ton i ponizno priznamo da smo svi ljudi i griješimo, da ne znamo komunicirati i da je to prečest razlog svađa. A u tom trenutku kada biste najradije otišli i zalupili vrata stanete na tren i osvijestite da se opirete svemiru, životu i ljubavi da vas nauči nečemu novom. Novom načinu komunikacije, novom odnosu, novom i uspješnijem pristupu problemu. Zato ne treba bježati ni od problema niti od svađa niti od grešaka, jer upravo kroz njih učimo koliko je ljubav zapravo prisutna i kako je pustiti u svoje živote da bude još prisutnija.
 
Vrlo često upravo te osobe, s kojima imate konfliktne situacije, su tu da vas nauče kako da proširite svoju svijest o ljubavi i kako da bude još više prisutna u vašim životima. Stoga se ovih dana posvetite stvaranju osjećaja ljubavi u sebi i pustite da se taj osjećaj širi na sve oko vas. Jedino tako ćemo spoznati što je zaista ljubav i kolika je njena moć.
Zato sam napisala ovaj tekst u nadi da će vas inspirirati kako biste se u svakom trenutku, posebno onom crnom, teškom i zahtjevnom prisilili izabrati ljubav, uvijek i uvijek iznova.
 
<3 Always choose love <3
Preporuči mi tretmane