Blog

Povratak na blog
Large e0c2c005 061e 4c91 b185 13aefb6559f0
Prvo predavanje održao je utemeljitelj Human Up metode namještanja atlasa Predrag Đorđević, koji je otkrio kako atlas ima tendenciju izmještanja i to prilikom svakog pada i udarca.
 
U svom izlaganju je pokazao poboljšani način namještanja atlasa kod težih dislokacija te s nama podijelio nove spoznaje o metodama pregleda dislokacije atlasa. 
 
Imali smo priliku podsjetiti se kako namješteni atlas pomaže kod gotovo svih oboljenja jer stavljanjem istoga u pravi položaj otvara se protok glavnih sustava (krvožilni, energetski i živčani) prema svim sustavima i organima.
 
 
Dobar protok znači dvije stvari:
 
BOLJI ODVOD OTPADNIH TVARI – DETOX – općenito je poznato kako bolesti nastaju uslijed nakupljenog otpada (toxina, teških metala i  dr. nečistoća) koje jetra ne može provariti pa ih šalje u udaljene dijelove tijela omatajući ih slojevima masti kako bi zaštitila okolna tkiva.
BOLJE NAPAJANJE ORGANA HRANJIVIM TVARIMA – jeste li probali staviti na prst gumicu i zategnuti ju da Vas stišće? Ubrzo primjećujemo kako prst postaje hladan pa počinje mijenjati boje. To se događa jer je cirkulacija i protok tvari prema kraju prsta prekinut. Ako ostavimo gumicu na prstu duže vrijeme postoji mogućnost da ostanemo bez njega. No istog trenutka kada gumicu maknemo počinje mu se vraćati boja, toplina i funkcije. Ista stvar je i s namještenim atlasom. Protok od glave duž kralježnice prema organima postaje bolji što dovodi do oporavka organa i ozdravljenja. 
Po Human Up metodi namještanje atlasa je potrebno napraviti tri puta u prvih godinu dana, a nakon toga po potrebi ( jednom ili dva puta godišnje). Do danas ja sam svoj namjestila tri puta. Prvi put po Atlas Profilaks metodi (prethodnici Human Up-a), a druga dva puta po Human Up metodi, i to zadnji put na susretu atlasologa. Otprilike mjesec dana prije susreta počela sam osjećati tupu bol u potiljku. S obzirom na to da nije prolazila pretpostavila sam da je riječ o blagoj dislokaciji što sam i potvrdila samopregledom. No kako je nezahvalno sam sebi postavljati dijagnoze, jedva sam dočekala ovaj susret da se prepustim u ruke kolega. U prvoj pauzi sam zamolila kolegu Zorana koji radi u Beogradskom uredu Human Up-a u Novom Beogradu da me pregleda. Čim je započeo osjetila sam laganu bol s lijeve strane koja je pokazala točnost samoanalize. Zatim je u nekoliko blagih pritisaka masažerom atlas vratio na pravo mjesto, dok je ona bol od maloprije u potpunosti nestala.
 
 
Drugi dio predavanja je održao dr. Časlav, savjetnik i atlasolog udruge (prema mojim saznanjima na susretu je bilo oko desetak doktora atlasologa). Doktor je u svom izlaganju iznio vrlo bitne i zanimljive činjenice o prehrambenim navikama naših predaka. Jedna od preporuka s kojima se danas susrećemo na svakom koraku je izbacivanje pšenice iz prehrane. Doktor je to potkrijepio činjenicama da su naši preci hranili ribom iz rijeka (jer ih je bilo puno) i korijenjem (korjenastim povrćem). Od žitarica su im bile poznate raž i zob dok pšenicu nisu poznavali niti konzumirali.
 
Također je spomenuo magnezij kao bitan dodatak, uz savjet da ga se uzima u 18 sati jer ga tijelo tada najbolje usvaja. Što se tiče Mg gela ili ulja kod kalcifikata i degenerativnih koštanih promjena gel se maže godinu do dvije na problematično mjesto. Radi apsorpcije se maže na mjesta gdje je koža posebno tanka (ispod pazuha, prepone i iza koljena). Spomenuo je i jod, odnosno Lugolov rastvor, i činjenicu o raspoređivanju joda po organima. Te za kraj nekoliko činjenica o važnosti izbacivanja mliječnih proizvoda iz uporabe. Najviše zbog mogućnosti stvaranja kalcifikata i degenerativnih promjena, ali i zbog zakiseljavanja organizma koje u konačnici može dovesti i do najtežih oboljenja.
 
Što je to atlas? 
 
Atlas je prvi vratni kralježak i nalazi se ispod lubanje, tj. nosi lubanju, naš svijet u malom.

Zbog te uloge nosača je i dobio ime po mitološkom divu ATLASU iz grčke mitologije, koji je nosio svijet na svojim ramenima. Uz to je svojim položajem veoma značajan, jer pokriva vitalno područje kičmene moždine. Ono sto je interesantno, da se mi rađamo s poma 

knutim Atlasom, a da to nije uzrokovano samim činom rađanja. Porodom i kasnije u životu raznim sportskim povredama, padovima, saobraćajnom nezgodom, manipulacijama kojima se trza glava itd, on se pomiče samo u gori položaj.

 
Shodno gore navedenom atlasolozi su educirani kako bi dijagnosticirali izmještenost atlasa te isti vratili na pravo mjesto. 
Preporuči mi tretmane